14.02.2010

İpeğin Doğum Günü

Zuhal hanımın 3 yaşına giren kızı İpek için hazırladığım pasta ile karşınızdayım. İpek  pempe kalplerin üzerine yine pembe ve mor çiçeklerle ve kelebeklerle dolu bir pasta istedi. Renklerin çok dışına çıkmak istemedim risk almamak için:)) Belli mi olur bu çocukların sağı solu:)) O yüzden gayet sade  bir pasta oldu . biraz renk versin diye alt kısma renkli kelebekler yerleştirdim. Umarım beğenir.Pastamız kakaolu pandispanya çikolatalı ganaj ve vişneden oluştu.

İyi ki doğdun İpek nice senelere.....

Sevgililer Günü Kurabiyeleri

Sevgililer Gününüz Kutlu Olsunnnn.....


Bu da eşim için yaptığiım  cupcakeler ... Pasta ve kurabiye yapım aşamasında bana desteğini hiç esirgemeyen sevgili eşime..

11.02.2010

Ben 10 Pastası ve Kurabiyeleri

Pelin hanımın 5 yaşına giren oğlu Arda için 20 kişilik Ben 10 pastası ve  doğum gününü kreşte yapacaklarından 20 kişilik de kurabiye hazırladım . Kurabiyeler erkek çocukları için ben 10 'nun saati şeklinde;kız çocukları için de hello kitty konseptli olarak hazırlandı.Pastamız kakolu pandispanya, kakolu pastacı kreması, muz ve damla çikolatadan oluştu. 
Ardacım doğum günün kutlu olsun , daha nice yıllara...

Kocaeli Pasta ve Kurabiye Yapımı Kursu

Yazamadım bir süredir Ardanın hastalığı, kayınpederimin ameliyatı derken siteye ekleyeceklerimi de ekleyemedim. Diş kurabiyeleri, fotoğraflı kurabiye çalışmaları yaptım .Geçen ay telefonla bana ulaşan Duygu Hanıma temel pastacılık ve kurabiye süsleme teknikleri konusunda bir eğitim verdim . Duygu Hanımı biraz yordum galiba kurs sonrasında hamur yoğurmaktan kolları iflas etmişti:)) Çok eğlenceli geçti dersimiz. Fotoğraf makinamı iş yerinde unuttuğumdan dolayı bu anları görüntüleyemedim malesef:((

Hazır eğitimden bahsetmişken bu konu hakkında ayrıntılar vermek istiyorum.
Temel Pastacılı Eğitimi 1 Gün

Katlandırmaya ve kaplanmaya uygun sünger kek yapımı
Pastacılıkta kullanılan kremalar hakkında genel bilgilendirme , ganaj ve  pastacı kremasının yapımı
Renk bilgisi ve şeker hamurunun renklendirilmesi
Kekin katlandırılması, kremalanması ve sıvanması
Süslemede kullanılan ekipmanların tanıtılması
Kurdele Yapımı, Fırfır Yapımı ,Desenli merdane, Silpat ve Cımbız kullanımı
Temel süsleme teknikleri ile pastanın süslenmesi
Süresi: 5 - 6 saat


Kurabiye Yapımı Ve Süslemesi Eğitimi 1 Gün

Şeker Hamuru kaplamaya uygun Kurabiye  tarifleri
Kurabiyelerin şekillendirilmesi ve pişirilmesi
Kurabiyelerin Şeker Hamuru ile modellendirilip süslenmesi
Fotoğraflı Kurabiye Yapımı
Süresi: 4-5 saat


Eğitimlerde kullanılacak ekipman ve malzeme tarafımdan sağlanacak olup eğitim sonunda yaptığınız pasta ve kurabiyeler beraberinizde evinize götürebilirsiniz.
Eğitimleri çalıştığımdan dolayı hafta sonu cumartesi -pazar günleri verebiliyorum. Her türlü bilgi için bana mail ya da telefonla ulaşabilirsiniz..