23.03.2010

2007 Nisan-Mayıs Anneleri Pastası

Oğlum Arda'nın doğumundan itibaren üyesi olduğum 2007 Nisan-Mayıs Anneleri Grubunun geleneksel buluşması ve ortak doğum gününü bu sefer İzmit'te gerçekleştirdik.  Öylesine güzel bir grubumuz var ki bir aile gibi olduk artık. Aslında bu pasta figürlerini 5 ay önce yapmıştım. Ancak o zamanki buluşmamız Yaseminin kızı Bilge kolunu kırınca iptal olmuştu. Figürlerin arasına o zaman hamile olmayan şu anda  2. hamişliklerini yaşayan grup üyelerimiz Tuğba ve Özgür'ü de katmak istedim . Ortaya böyle bir pasta çıktı. Keşke aramıza sadece İstanbul'daki arkadaşlar değil , diğer şehirlerde yaşayan tüm grup üyelerimiz de katılabilselerdi.
Umarım bu dostluğumuz devam eder ve çocuklarımız kocamannn olduğunu hepimiz beraber görebiliriz.

Ben 10 Pastası

Yine bir doğum günü ve yine bir Ben10 pastası:)) arkadaşım Denizin 6 yaşına giren oğlu  Kerem aslında bakugan isimli çizgi film karakterlerini istemiş ancak pastaya çok kısıtlı zamanda çalıştığımdan ve bakugan karakterlerini hiç bilmediğimden Keremin rızasıyla  pastayı Ben10 karakterleriyle süsledik. Fotoğraf çekimi için  telefonumu kullanmak zorunda olduğumdan pek net çıkmadı.
İyi ki doğdun Kerem daha nice yaşlara...

16.03.2010

Maket Pastamız

Sevgili  pastadaşım:)),dostum ve anneler klubünden arkadaşım Mine ile  ilk maket pasta çalışmamızı yaptık.Ne yapıcağımıza karar vermemiz bayağı bir zamanımızı aldı.Çünkü kafamızda çok fazla model vardı. Ama biz çok sevdiğimiz papatya kalıbımızı kullanmak için bu modele karar verdik sonunda. Gerçeği üstünde çalışamadık çünkü 50 kişilik böylesine bir pastayı yiyecek kimse yoktu:)) En kısa sürede gerçeğini yapmak dileğiyle...

11.03.2010

41 Yaş Pastası

Bugün eşimin doğum günü. Aslında bu pastayı ona geçen sene yapmak istemiştim ama daha pastacılık eğitimimi ilk defa geçen yıl 11 Martta aldığımdan böyle bir pasta yapmama imkan yoktu. Çalıştım , azmettim yaptım bu pastayı:)) Her zaman olduğu gibi koltukta elinde laptop, yanında çayı, gazeteleri, televizyon kumandasını kimseye bırakmadan tv seyreden eşimi figürlemeye çalıştım. Oğlum Arda da anne beni de koy pastaya deyince onu da halının üstünde sütünü içip televizyon seyrederken düşündüm.Ben nerdeyim peki?? Tabi ki mutfaktaaa pasta yapıyorum:))
Sevgili eşim bana pastacılık konusunda verdiğin desteğe , emeğe teşekkür ederim. İyi ki varsın..

9.03.2010

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kurabiyeleri

Yeni kalıplar gelince ne yapılır. Tabi ki hemen denenir. Öylesine denk geldi ki ben de  Dünya Kadınlar Günü için bir tasarım  yapmak istiyordum. Öncelikle Pazar günü sevgili arkadaşım Hacer'in organize ettiği bir kahvaltı buluşmasında dağıtıldı bu kurabiyeler. Sonra da İzmit'te yeni bir butik açan ; kısa bir süre  önce tanışmış olduğumuz ve çok sevdiğimiz Hülya Hanım'a hediye etmek istedik bu kurabiyelerden . Hülya Hanım'ın beğeni dolu sözleri ve teşekkür telefonu beni çok sevindirdi.
Hepimizin günü kutlu olsun....

Şaman Beyin Pastası

Nihayet Şaman Bey'in doğum günü geldi çattııı...  Sessiz ve sinsice:)) oğlu Alpay ile anlaşarak ona bir süpriz yaptık. Teslim saati itibariyle beni karşısında görünce çok şaşırdı umudunu yitirmişti sanırım:)) İyi ki doğdunuz Şaman Beyciğimm:)))



Fotoğraflar yine Alpay Bey'den ellerinize sağlık..

1.03.2010

Motorsiklet Pastası


Sevgili Şaman Beyin diğer oğlu Alp için hazırladığım motorsiklet  pastası.İçi pastacı kreması, muz ve damla çikolatalı. Yine muhteşem fotoğraf çekimleriyle bloğuma renk kattılar . Alpay ve Şaman Bey teşekkürler fotoğraflar için. Alp Bey size de  sevdiklerinizle daha nice doğum günlerine diliyorum. 
ııııımmmm nefis gözüküyor değil mi:)))