23.09.2010

Hoşgeldin Hazar

Adile Hanımın isteği üzerine Hazar için hazırladığım bebek kurabiyeleri.  Hoşgeldin Hazar dünyamıza , sağlıkla ve mutlulukla büyü inşallah. 
Taze annemize de tebrikler ...

20.09.2010

Düğün Pastası ve Maketi

Sevgili ekürim:)) Mine beni arayıp 250 kişilik pasta yapabilir miyiz Nihal diye sormasıyla başlayan ilk düğün pastası maceramızı yaşadık geçen hafta. İnce hesaplar, yapılacak çalışma ile ilgili planlar derken sevgili gelinimiz Aslı buradaki bir modeli beğenip üstüne bir gelin ve damat figürü koymamızı isteyerek kararlarını verdiler, dilim pastaların üstündeki modellemeyi de daha önceden Mine'nin hazırladığı birkaç modelden seçtiler .
Mine'nin gerekli malzemeleri temini ile ilk önce aşağıdaki maket pastamızı tamamladık .Yaklaşık 65 cm yüksekliğinde ve 60 cm çapında kocaman bir maket pasta yapmış olduk.


Dilim pastaları hazırlarken Mine'nin çok tatlı kuzenleri Derya ve Deniz bizlere çok yardımcı oldular. İlk başta bu işe zevkle başlasalar da gecenin ilerleyen vakitlerinde artık gelin damat yapmaktan baygınlık gelmiş bir vaziyette figürleri tamamlamaya çalışıyorlardı.En korktuğumuz şey de pastanın kremalı ve meyvalı olmasından ötürü o sıcakta ve yapacağı uzun yolculukta  başına birşeyler gelmesiydi. Bunu biz nebze olsun engellemek için pastaları yerinde dilimlemenin daha uygun olacağına karar verdik.
İşimiz bitince ben İzmit'e evime; Mine de pastaları teslim için düğün mekanına gitti . Gece 22.00 de pastaların sağ sağlim teslim edildiği haberini verdi bana ve birbirimizi kutladık bizce büyük bir işi başarıyla tamamladığımız için..

Şimdi gelelim teşekkürlere:)) En başta bize güvenip pastalarını emanet eden gelinimiz Aslı'ya ve damadımız Ali'ye, bizlerden yardımlarını esirgemeyen hocamız Didem'e, Mine'nin şirin kuzenleri Derya ve  Deniz'e, gecenin bir yarısı gelip bizlere destek veren Nuran'a, tüm çalışmamız boyunca sevgili oğlum Arda'ya bakan görümceme ve eşine, oğlumla başbaşa bıraktığım sevgili eşimeeeee ve son olarak  sevgili ekürim Mine ek olarak da bize demliği getirip çayı doldurmayan:))) ama pastaların teslimatında yardımlarını esirgemeyen Mine'nin sevgili eşi Uğur'a teşekkürlerimizi bir borç bilirim. ( biraz uzun oldu galiba :))

9.09.2010