19.04.2011

Arda'nın Doğum Günü

Oğluşumun 4. yaş günü partilerini yaptık geçen hafta. Doğrusu çok yoruldum ama buna değdi. Okulda ve evde olmak üzere 2 parti hazırladık Elifle. Çocuklar çook mutlu oldu tabi ki bizler de:)) Pastalarımızdan biri tren temalı diğeri de Arda'nın vazgeçilmezi Şimşek Mcqueen . Elif te süslemeleri ile renk kattı partilerimize muhteşem şeyler hazırlamiş bayıldım bayıldım. Buyrun görsellere:))
Doğum günümüze gelen tüm arkadaşlarımıza ve bu güzel süslemeler için Elif'e kocamannn teşekkürler. Çocuklar o gülen yüzleriniz hiç solmasın emii..

18.04.2011

Bebek Kurabiyeleri

Sevgili Elifciğimin bir komşusunun isteği üzerine saplı bebek kurabiyesi yaptım. Elif de tasarladığı güzel etiketlerle ve hazırladığı sepetle kurabiyeleri daha da güzel bir hale getirdi. Hoşgeldik bebek, ellerine sağlık Elifciğim.


Beste'nin Gece Bahçesi Pastası

Çocuklarn çok beğendiğini ama benim bir türlü anlam veremediğim Gece Bahçesi programındaki figürleri Pastasını bu sefer Beste Hanım için yaptım. Umarım beğenmişsindir Bestecik.Daha nice yaşlara diliyorum sağlıkla..

Doktor Pastası

Oğlum Arda'nın eline doğduğu, o günden beri de doktorumuz olan Sevinç Teyzesine hem hastalığımız hem de 4. yaş muayenesi için giderken ne zamandır aklımda olan ufak pasta süprizimizi de gerçekleştirmek istedim. Sevinç Hanım  pastayı görünce çok şaşırdı ,çok mutlu oldu ,çok beğendi:)) Dileğim bundan sonra  Sevinç Hanımla hastalık haricinde rutin kontrollerde görüşmek:))

2.04.2011

Hobi Atölyemiz ve Blog Buluşması

 Geçen hafta 2. Kocaeli Kadın Blog Yazarları buluşmamızı Kardelen Kadın Kooperatifi'nde hobi atölyesi olarak gerçekleştirdik. Kardelen Kadın Kooperatifi aynı zamanda bir kreşi olduğundan çocuklarımızla beraber katıldık bu atölyeye. Sağolsun öğretmenlerimiz çocuklarımızla ilgenirken bizler mantılar yedik,çaylar, kahveler içerken hem sohbet edip hem de yastık kılıflarımıza keçe işledik. Keçe işine pek bir heveslenmiş olsam da bayağı bir zorlandım açıkçası :))
Çokkk hoş ve güzel bir gündü hepimiz için.Başta Elif ve Yeliz Hanım olmak üzere Kardelen Kadın Kooperatifi'nin  tüm çalışanlarına ve katılan arkadaşlara  canı gönülden teşekkürler.
Tekrar bir araya gelmek dileğiyle...
 
Benim başlayıp sevgili Elif'in bitirdiği baykuş çalışmam






 Yeliz Hanım Kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi verirken
Poyraz Bey oynamaktan sıkılıp baykuş çizimiyle annesine yardıma geldi:))

Daha güzel fotoğraflar için buraya bir tıkkk..

Deniz'in 4. Doğum Günü Pastaları

Deniz Hanım 4 yaşına girdi artık . Zaman su gibi geçiyor . Daha dün doğumu için hastanedeydik halbuki. Deniz bu seneki pastalarında Winx kızları olmasını istiyordu. Bir erkek annesi olarak isimlerini duymuş olsam da bu kızları pek iyi tanımıyordum. Araştırmalar sonucunda kızlar internetten bulundu , giysilerine karar verildi ve görümcemin de yardımlarıyla Winx kızları yapıldı. Biri evdeki diğeri okuldaki kutlama için yapıldı.


 Bunlar da kanat takılmış halleri

O gülüşleriniz hiç solmasın emi

 Okuldaki kutlama için de daha farklı bir model çalışmak istedim . Ayrıca Deniz'in arkadaşlarına dağıtılmak üzere kurabiye de hazırladım.

Okuldaki pasta ve kurabiyeler herkesin çok hoşuna gitmiş . Çocuklar 2. dilim pasta istemişler hatta. Çok sevindim tabi böylesine beğenilmesine.
Denizciğim iyi ki doğdunnnn. Büyüyüp akıllı, sağlıklıimutlu koca bir kız ol inşallah. Ve umarım Arda ile arkadaşlığınız daha uzun yıllar sürer.
Haftaya Arda'nın doğum günü var. Bakalım pastalarımız nasıl olacak?

Sevgiyle kalınnn...

Kalpli Pasta


Bloğa ekliyeceğim fotoğrafları seçerken daha önce yaptığım ancak zamansızlıktan ekleyemediğim 2 fotoğrafa rastladım.
Bunlardan ilki komşum Buketin doğum günü için yaptığım kalplerle dolu şirin bir pasta..

Diğeri de iş yerinden arkadaşım Burcu'nun eşine pasta yaptığımda böyle bir büyük kurabiye denemem olmuştu birkaç ay önce. Hayallerindeki oğullarını ve mutluluklarının bir yansımasını yapmıştım kurabiye üstüne. Geçen hafta öğrendim ki Burcu bir bebek bekliyormuş hem de erkek. Umarım sağlıkla doğar ve  sonsuza kadar mutlu bir şekilde yaşarlar.

1.04.2011

Çiftlik Pastası


Babamızın geçen yılki doğum günü pastası herkesin çok hoşuna gitmişti:)) bu seneki doğum günü için  eşimin hep hayalini kurduğu  bir çiftlik teması yapmaya karar verdim. Ancak zamansızlıktan çok hızlı bir şekilde çalıştım çok ta istediğim gibi olmasa da ortaya böyle bir pasta çıktı. Kocacığım iyi ki varsın daha nice doğum günlerine hep birlikte diyorum.










Baba Pastası

Adile Hanım eşi için klasik işten gelip koltuğuna oturup, çayını yudumlayıp bir yandan televizyon seyrederken elinde laptop nette gezinen tembel baba figürünün olduğu bir pasta istedi benden. Biz eşler olarak hepimiz aynı sahneyi yaşıyoruz galiba evde. Hayat müşterek deniyor ama çalışan bayanlar için bu bir yalan sanırım:))
Neyse efendim derin mevzular bunlar yine de kocalarımız iyi ki varsınız sizleri çook seviyoruzzzz...

Dünya Kadınlar Günü Kurabiyeleri

Çokkk uzun zaman oldu yazmayalı. Şu bloglar kapandığından beri ( her ne kadar açıldı deseler de dns ayarlarını değiştirmeyen birçok insan halaaa giremiyor ) elim gitmiyor birseyler yazmaya . Birçok arkadaşım da aynı fikirde galiba . Bloggerdan sonra wordpress te çok soğuk geldi bana alışamadım. Baktım olmuyor artık yazmalıyım dedim koymam gereken fotoğraflar birikti çünkü...
Eylem ve Adile Hanım' verdiğim eğitimde sohbet esnasında Dünya Kadınlar Gününde çalıştıkları şirketlerindeki bayanlara;onlara özel süslenmiş kurabiyelerin hediye edilmesinin ne kadar hoş olacağını konuştuk.
Sonraki günlerde Adile Hanımdan aldığım bir telefonla kendimi harıl harıl kurabiye yaparken buldum. Yaklaşık 200 kurabiyeyi pişirdim,süsledim,poşetledim ve etiketledim, teslim ettim.
Çiçeklerin yanında verilen kurabiyeler herkese süpriz olmuş ve çok beğenilmiş. Adile Hanım'dan aldığım güzel yorumlar beni çok onure etti ayrıca Adile Hanım'ın iş yerime gönderdiği çiçek buketi çok hoş ve nazik bir süprizdi benim için. Buradan kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.