26.09.2011

İYİ FİKİR ATÖLYESİ


Bu İYİ FİKİR lere bir göz atmak ister misiniz? Sevgili arkadaşım Elif'in doğum günleri ve özel günleriniz için yaptığı birbirinden güzel  parti hediyelikleri tam size göre..   

Dila'nın Doğum Günü

6 yaşına giren Dila; annesi Seyhan Hanımla beraber üstünde çiçekler olan  fotoğraflı bir pasta yaptırmak istediler. Seyhan Hanımla yaşadığımız mail ve telefon trafiğinden sonra aşağıdaki pasta modeline karar verildi:)) Kreşte yapılacak doğum günü için Dila'nın arkadaşlarına ve öğretmenlerine dağıtılmak üzere de kurabiyeler hazırlandı.

Daha nice yaşlara Dila sevdiklerinle... 

23.09.2011

Derin'in Doğum Günü

Geçen sene pastasını yaptığım sevgili arkadaşım Kadriye'nin oğlu Derin için bu sene de daha önce oğlum için yaptığım tren temalı bir doğum günü pastası hazırladım. Üstüne koyulacak bonibon ve jelibonlar kreşte ekleneceğinden bunları koymadan fotoğrafladım .
Derinciğim daha nice nice yaşlara diliyorum sana ... 

Mihrimah'ın Doğumgünü

Mihrimah ismini ilk defa Muhteşem Yüzyıl dizisinde ( her hafta seyrederim:)) Hürrem'in kızına konulduğunda duymuştum . Merak edip araştırmıştım o zamanlar. 

 Mimar Sinan'a göre aşk,



Kanuniye göre evlat,


Farsçaya göre ay ve güneş,


İstanbul için eşsiz mimariye sahip iki cami ilhamı


demek MİHRİMAH...
 
Çok hoşuma gitmişti bulduğum bu  tanımlamalar ,diziyi de seyredince tabi daha bir anlamlı geldi bana:) Hatta Mimar Sinan'ın Mihramah Sultan için eserler yaptığını öğrenince bayağı bir şaşırmıştım.
Sonrasında arkadaşım Hacer'in iş yerinden arkadaşı Aytuğ benden Mihrimah temalı bir pasta istedi. Çok hoş bir tema resmi de bulmuş tam anlamıyla Mihrimahı anlatan.    
1 yaşına giren tatlı mı tatlı Mihrimah .Doğum günün kutlu olsun . Tüm ömrüm boyunca hep mutlu ol , hep iyilerle karşılaş ve adının güzelliği içinde olsun hep.. Daha nice doğum günlerine ..
Burcu da şirin kızımızın 1. yaşını  fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdi. Merak ediyorsanız bir tık.
 
  

Güney'in Sünnet Pastası

Zühal Hanım oğlu Güney'in sünnet töreni için burada görüp beğendiği pastayı yapmamı istedi. Ayrıca Güney'in bir fotoğrafını göndererek üstündeki karakteri mümkün olursa Güney'e benzetmemi istedi. Bunun için fügürlemede ilk defa denediğim bir modelleme deneyerek bunu yapmaya çalıştım. Güney pastasını beğenmiş, haliylen ben de çok mutlu oldum.
Darısı damatlığına dileyelim ....







Suat'ın Doğum Günü

Yasemin'in sevgili eşi Suat için tatil temalı ,elinde sigarası,yanında kahvesi, balık tutan bir insan figürledim.
Daha nice yıllara Suat ,sevdiklerinle....

İyi ki Doğdun Pınar

Tatilden sonra elim bir türlü bloğa değemedi. Araya Ramazan ayı girdi, arkasından bayram , işlerin yoğunluğu derken anca vakit bulabildim yaptıklarımı yayınlamaya. Sırasıyla koyacağım ürünlerimi geç kalmış olsam da ..
İlk pastam sevgili Pınar'ın pastası. Eylem Hanım Pınar için bir dergide görüp beğendiği pasta modelini uygulamamı istedi. Bana da bunu isteği gerçekleştirmek kaldı. İçeriği herzamanki gibi kakaolu pandispanya,bitter ganaj ve vişne :))

İyi ki doğdun Pınar , hep güzellikle kal...